SC Systematic SRL

SysTec hidroizolatii pentru poduri si pasaje

SysTec hidroizolatii pentru poduri si pasaje

Folosite la poduri rutiere, passaje si parcari subterane

Sistemul SYSTEC se aplica pentru realizarea unor hidroizolatii la poduri noi sau la reconditionarea hidroizolatiilor la poduri vechi si consta in aplicarea unei amorse bituminoase si a membranei bituminoase SYSTEC in sistem monostrat sau multistrat in functie de cerintele tehnice.Aplicarea hidroizolatiilor se fac  la cald, dar in conditii speciale sistemul SYSTEC ofera si o solutie pentru aplicare la rece.

Suprafata de acoperit trebuie sa fie obligatoriu uscata si curata.Rugozitatea suprafetei nu trebuie sa depaseasca 1,5 mm, iar rezistenta la tractiune trebuie sa fie cel putin 1,5 N/mm2.

Amorsarea se realizeaza prin aplicarea unei emulsii bituminoase speciale cu proprietati foarte bune de aderenta la beton cu ajutorul unui gudronator prin pulverizare.Pentru suprafete mai mici se poate folosii si trafaletul.
Membrana SYSTEC are ca strat suport o impaslitura din poliester de 250 grame / mp acoperita pe ambele parti cu bitum modificat. Stratul mineral care acopera membranele este cu nisip quartos fin ce garanteaza aderenta la straturile asfaltice care acopera structura.Avand rezistenta longitudinala comparativa cu cea transversala, si gradul de rupere la intindere peste 40%, asezarea primei benzilor se fac in directia axului podului. Avind in vedere directia fortelor de contractie si dilatatie nu se aplica in sens transversal doar in cazuri speciale.
Conditii optime a suprafetei podului: stratul suport trebuie sa fie uscat si curat; temperatura exterioara min.+5°C. Lipirea membranei se realizeaza pin topirea stratului inferior cu ajutorul unui aplicator cu un arzatoar cu mai multe flacari sau un arzator simplu.

Membrana se va suprapune in lungime pe 8 cm – 10 cm, in latime 10 cm.
Membranele bituminoase folosite la etansarea podurilor trebuie sa corespunda cerintelor impuse de normele AND in vigoare si sa fie Agrementate tehnic.

Membrana hidroizolatoare se livreaza in role de 10 m 7, 5 m sau 5 m lungime.

Avantaje :

• grosime min. de 3 mm a membranei, deci greutate mica (incarcare usoara a podului);
• tehnologie simpla de punere in opera;
• are o buna elasticitate si flexibilitate.
• nu necesita sapa de protectie.
Asfaltul se va asterne direct peste hidroizolatie.

Rosturile de dilatare si de contractie vor fii tratate cu Ralufug 198.

Please follow and like us:
Call Now Button