SC Systematic SRL

Mastic Bituminos pentru Etansare

Mastic Bituminos pentru Etansare

Masticul bituminos tip RALUFUG 198 este un material de etanșare și colmatare a rosturilor, crăpăturilor la pistele de aviație, îmbrăcămințile rutiere sau suprafețe betonate înclinate.

Mastic special pe bază de bitum modificat cu polimeri de tip N2 în conformitate cu standardul EN 14188-1:2005 cât și standardului German ZTV-FUG StB 15 ( Germany).

RALUFUG 198 prezintă o bună ductilitate, fiind permanent flexibil la temperaturi scăzute și stabil la temperaturi înalte, este aderent la suprafețele rostului pregătite special.

Este impermeabil la apă și soluții de săruri folosite ca fondanți chimici, este rezistent la fisurare, prezintă calități antiderapante și capacitate de a
rezista făra deformare la trafic greu.

Pregatirea rosturilor:
acestea trebuie sa fie curate si uscate, lucrarea nu se executa pe timp de ploaie. Rosturile se curata de impuritati sau de masticul vechi, cu perii si cu jet de aer, pentru a se asigura curatarea si uscarea corespunzatoare a acestora.
Aplicarea stratului de amorsa:
la suprafete betonate, pentru a se asigura o buna aderenta, rosturile se amorseaza cu amorsa Bornit Hot Compound Primer. Aceasta se aplica cu pensula sau cu un pulverizator pentru amorse. Inainte de aplicarea masticului se asteapta pana la uscarea completa a stratului de amorsa.
Umplerea rostului:
aceasta se face dupa incalzirea masticului bituminos Ralufug 198 la temperatura de 170-180º C.

 

Please follow and like us:
Call Now Button