SC Systematic SRL

Cum hidroizolam o casa?

Cum hidroizolam o casa?

Dupa ce constatam ca exista infiltratii si apar pete de umezeala pe tavan si pe pereti, este clar ca avem treaba de facut. Ce ramine de facut?
In primul rand este nevoie de rabdare: asteptam pana cand ploile se opresc, iar acoperisul trebuie dezvelit pana se ajunge la stratul termoizolator.

De obicei, doi oameni pot curata acoperisul unui bloc de 400 de metri patrati in doar trei zile.Dupa ce s-a ajuns la beton, se curata cu meticulozitate toate resturile de izolatie veche si se inlatura praful.
Acum este nevoie de cel putin doua maini de amorsa bituminoasa speciala care inchide suprafata betonului si o va face impermeabila la umezeala. Acest strat de amorsa bituminoasa garanteaza si o alipire perfecta a membranei hidroizolatoare.
www.systematic.ro.ebozavr.com

Apoi, se aplica primul si al doilea strat de membrane bituminoasa. Cele doua membrane se prind pe directii diferite. Lipirea membranelor se poate face in doua feluri:
1 – Lipirea membranelor hidroizolatoare la cald.
2 – Lipirea membranelor hidroizolatoare la rece.

Deobicei se foloseste varianta lipirii la rece doar acolo unde avem si un strat termoizolant din polistiren sau poliuretan si nu ne permite munca cu flacara deschisa fiind in pericol topirea termoizolatiei.
Daca lucrarea este bine efectuata, hidroizolatia noua va tine mai bine de 20 de ani, explica arhitectul. Etapa lipirii membranelor noi de hidroizolatie dureaza maxim trei zile.
Membranele hidroizolante au dimensiuni de 100 centimetri latime si zece metri lungime si au o grosime ce variaza intre 2-5 milimetri in functie de aplicatie. Stratul bituminos ferit de o folie din polietilena foarte subtire este incalzit direct cu flacara si trebuie aplicat cu mare grija. Se va derula sulul de membrana hidroizolatoare dupa cum se topeste bitumul care va forma un mic val de bitum topit care este impins in fata sulului dupa cum se aplica. Pentru a acoperi perfect intreaga suprafata este nevoie de experienta, ca doar atunci se poate obtine un rezultat care sa tina multi ani. In cazul nerespectarii acestei reguli, sansele de „reinundatii” sint destul de ridicate.

Please follow and like us:
Call Now Button